Las culturas
Introduction
La diversité des sols du canton de Saint-Beauzély permettait la culture des principales céréales : lo blat froment sur le causse ou sur les segalars amendés avec la chaux des causses voisins, lo segal et lo blat negre sur les terrains froids, lo milh dans les ribièiras...
Ethnotexte
Aimé LABARTHE
né en 1926 à Castelnau-Pégayrols.
Transcription
Occitan
Français
« Fasián de segal, de civada e pièi de blat de printemps, pas lo blat d’ivèrn.
Lo blat de printemps, lo fasián totjom darrèr la trufièira de l’annada de dabans, que la tèrra èra pus sopla. E aquí dessús metián la trèfla. Se fasiá pas de lusèrna encara a l’epòca. E pièi après tornavan far de trufas.
De blat negre, se'n fasiá per las pintardas o los pijons. »
Lo blat de printemps, lo fasián totjom darrèr la trufièira de l’annada de dabans, que la tèrra èra pus sopla. E aquí dessús metián la trèfla. Se fasiá pas de lusèrna encara a l’epòca. E pièi après tornavan far de trufas.
De blat negre, se'n fasiá per las pintardas o los pijons. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...