Les buòus grasses e lo tambor

Collecté en 2001 par IOA Sur la Commune de Laguiole Voir sur la carte
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Introduction

Pour Pâques, on mangeait exceptionnellement de la viande de boucherie.

Les bœufs abattus pour Pâques étaient préalablement promenés et exposés dans Laguiole, lors de la célèbre fièira dels Rampalms.

En général, le cabretaire et le garde avec son tambour étaient mis à contribution.

Ethnotexte

Simon et Jeanine GERMILLAC

né en 1935 à Laguiole, décédé en 2022 ; née en 1938 à Laguiole.

Transcription

Occitan
Français
« Lo tambornièr passava [a Laguiòla], aviá un afaire amb una manivèla. Aquò fasiá :
“Rau ! Rau ! Rau !
La calita, la calita !
Rau ! Rau ! Rau !
La calita de la sau !”
Passijavan lo bestiau e cada bochièr disiá lo prètz :
“La carn serà venduda tal prètz !”
O disián en patoès. E vendián lo ramèl, fasián cuèire la corada del vedèl amb un pauc de vin. O caliá crompar fresc. E pièi cada bochièr aviá un nom. Disián :
“Mirabèl coíta de vedèl,
Lunèl coíta d’anhèl…”
Totes les bochièrs aquò èra “coíta de quicòm”. »

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Localisation

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