Las aubèrjas de Las Beçadas
Introduction
L’activité commerciale des foires et les échanges de toutes sortes se traduisaient par l’existence de nombreuses aubèrjas, remesas, abitarèlas et autres relais.
Dans les auberges, on servait le vin au litre ou au pinton.
On y allait le dimanche matin après la messe et on y faisait la fête les jours de foire.
Les jours de foire, bien souvent, les Montanhòls amenaient leur casse-croûte, ne payant que le vin à l’auberge. Les marchands y logeaient parfois et ils y prenaient leurs repas.
Il y avait cinq cafés aux Bessades.
Ethnotexte
Joseph JOUCLAR
né en 1936 aux Bessades de Montpeyroux.
Transcription
Occitan
Français
« I aviá cinc bòrias e cinc cafès [Las Beçadas]. Ara demòran : aicí, Viguièr en bas, lo Patraquet del nom d’escaïs, e a cò de Tarrissa, Joan-Baptista. E Antrai(g)as ara aquò’s Capolada qu’a tornat prene aquò. Sa maire èra nascuda aicí.
Lo matin, per desjunar, avián de saussissa e de cambajon. E bevián pas que de vin. Per totas las cambras, bevián, e jusc’al plancat !
Les merchands venián la velha. Disián : “Trobas-me un bocin de lièch enlai !” Dos cochavan ensemble. »
Lo matin, per desjunar, avián de saussissa e de cambajon. E bevián pas que de vin. Per totas las cambras, bevián, e jusc’al plancat !
Les merchands venián la velha. Disián : “Trobas-me un bocin de lièch enlai !” Dos cochavan ensemble. »
Pas de traduction pour le moment.
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