Los perals
Introduction
Fromage domestique (fromatge d’ostal) et d’arrière saison, le peral est emblématique du Rouergue méridional, au même titre que le roquefort.
Ethnotexte
Marie-Louise FOURNIER
née Alric en 1927 à Saint-Beauzély.
Transcription
Occitan
Français
« Fasiam de perals o alara de gròsses, los anàvem portar a Ròcafòrt, los salavan.
De perals, n ’i aviá de bons e de pas bons. Aquò dependiá del temps, se fasiá trop calor...
Los metiam sus de joncs qu’anàvem quèrre o alara de palha. »
De perals, n ’i aviá de bons e de pas bons. Aquò dependiá del temps, se fasiá trop calor...
Los metiam sus de joncs qu’anàvem quèrre o alara de palha. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...