Lo pastre manjat per Pascas
Introduction
Pour Pâques, on mangeait généralement un pot au feu de bœuf.
En Rouergue septentrional, lo pastre ou sac d’òsses (l'appendice du cochon rempli de petits os et cuit à la soupe) était souvent consommé per Pascas.
Ethnotexte
Lucien et Emilie ANGLADE
né en 1912 à Montpeyroux, décédé en 2003 ; née Hibert en 1913 à Saint-Rémy de Montpeyroux, décédée en 2016.
Transcription
Occitan
Français
« I aviá lo pastre del pòrc atanben. Aquò èra la tripa gròssa del pòrc. Aquò se fasiá a la sopa. Se cosinava dos o tres meses aprèssa que lo pòrc èra estat tuat. Se metiá a la sopa. N’i a que lo manjavan lo jorn de Pascas. Aquel que anava pas a la bochariá manjava lo pastre. Mès aquò èra pas una obligacion de manjar lo pastre lo jorn de Pascas. Aquò èra una abituda. Mès podián manjar les dos : lo pastre amai lo buòu. »
Pas de traduction pour le moment.
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